background

Tuesday, January 17, 2012

17 January 2012 / 23 Safar 1433 H/ Selasa

Assalamualaikum W.B.T...

Salam semua kawan2.. di pagi yg indah ni..Harini 17 Januari 2012, genap laa umur saya 30...apa???30?? mcm tak percaya laaa...huhu sedih jgk bila dah meninggalkan alam 20 an ni...
Tapi.. ini laa lumrah kehidupan kan.. kot mana pun kita mesti akan dan kena tempuhi jgk..
Terima kasih Ya Allah..kerana Engkau memberi kan ku kesihatan yg baik2,, kehidupan yg sempurna.. rezeki yg halal,,rumahtangga yg bahagia..
Ya Allah, Kau panjangkan lah umurku,, kurniakan kesihatan yg baik2 kpdku,, murahkan rezeki yg halal kpdku juga keluarga ku dan sentiasa dibawah rahmatMu...
Terima kasih emak,, kakak, dan adik2 ku ipar duai yg sentiasa bersama kak ngah susah senang...(terkenang arwah ayah..sobsob) AL-Fatihah untuk ayah tercinta...Tahun ni besday tanpa ayah...
Trima kasih juga buat kawan2 ku yg tersayang,,yg ucap happy besday kt FB , sms... saya sgt menghargai kalian semuaa...Semoga kalian semua dirahmati ALLAH selalu...

Friday, January 13, 2012

Dah jumpa....;)

Salam Jumaat....

Jumaat yg Barakah...semoga kita semua sentiasa di bawah lindungan Nya dan diberkati selalu Insyaallah..
Emmm.. nak crita beg Mia dah jumpa dah... jmpa hari Rabu kemarin.. smlm tak smpat nk crita kt blog ni.. tulis kt FB je..Masa gie amik Mia kt skoll, dia bgtau beg dh jumpa.. kwan dia jumpa kt ats or celah krusi mcm tu laa.. Hemm aku rasa ni mesti ada budak yg sorokkan ni... smpai 3 org cikgu pakat cari tk jmpa...mcm2 kan perangai budak2 ni..Alhamdulillah jmpa jgk..syukur...
Tp cikgu dia pesan.. cek tgk betul ke beg dia.. sbb masa amik dia tu aku tk cek pn. Tgk dh ada ok la... cikgu dia kata bkn bule.. ada tau kes,, yg terambil tp tak pulang2...mcm2 laa.. teacher kata kalu tak folow up or remind.. smpai sudah tk bg la..especially foreigner laa.. suka buat prangai lagu tu...
Ok lahh.. apa2 pun...syukur...semoga kita tidak didalm golonga2 yg mcm tu...

Wednesday, January 11, 2012

Masih tak dapt dikesan...

Korang nak tau tak?? Beg Mia masih tak jumpa jgk.. Ptg smlm masa amik mia kt educare,, teacher nmpk muka aku trus gitau beg masih tak jumpa... Aku geramm la.. dan pelik. mcmana beg bule hilang.. sedangan beg dok dlm kelas yg ada teacher.. teacher suma buat apa? takan tak peduli kot budak mana ambil ke..main ke.. sapa2 masuk ke?? Yg jd pelik sgtt. sbb kalau la kata ada budak lain tersilap amik.msti beg budak tu dh ada tertinggal.. ini satu beg pn takde..pastu beg hilang masa tghari lg..takan ada budak balik awal bwk balik skali 2 beg kot???? tu yg aku jadi pelik tu.. Nampak mmg dah kena curi ni.. haihhh dalm skolah yg mcm tu pn bule ada orng masuk curi..Ni kes bahaya dah ni..
Aku bukan laa nk berkira stakat beg skolah anak tu kn.. tp aku syg laa bnda2 dlm beg tu.. dah laa ada 3 pasang baju.. satu baju kurung mia yg mak aku bg plak tu..adh tu Bedak , minyak ngn pengikat rambut baru beli ..Sedihh tauuu...EEEEEEEEEE sakit hati aku.....Mcm2 yg aku terpikir.. ada budak sorokkan beg mia ke?? org curi ke?? apa 2 laaa....hisshhhh semakkkkk laaaaaa... geram geram gerammm..

JANUARY

Aku suka sgtttt sgttttt
J
ANUARY.....

January sgt sweeeett

Tuesday, January 10, 2012

UNIFORM baru

Harini bnyk pulak critanya.
Nak crita harini Mia p skolah dah pakai Uniform.. heheh cumil2 jee dia pakai baju tu.. mcm tak pecaya pulak Mia dah 5 yrs..walaupun bln 6 ni baru genap 5 yrs kan.. Dia pulak kecik jee.. Mmcm kelakar pn ada.. kecik2 dah kena pakai uniifrom skolah... hehehehh... Senang laa skit skang ni. takyah dok bergaduh ngn dia pepeagi pasa lbaju..dan aku tak yah jgk laa dok mikir sgt hrini nk letak baju apa, esok baju apa...
Hampa nak tau.. pagi2 selalu gaduh ngn dia nak pakai baju apa... sejak dah besar ni. dah pndai dh pilih baju.. baju tu nk pakai.. baju ni bh dlm beg..kdng2 tu.. aku dh siap dh amik baju tu tuk dia pakai.. dia bule plak taknak.. nk pakai baju mcm angelina ballerian la.. skirt tu la ini la.. kdg2 yg bule aku marah tu.. sbb dia asyikk laa nak baju angry bird tu... haisshhh pening aku.. harini pakai...esok dh tnya baju tu dh kering ke ibu..dah basuh ke ibu?/. mia nk pakai,... ibu takbasuh lg laa mia.. kan baru pakai smlm.. esok lusa msti tnya baju tu lg... jenuh haku reka crita. kalu baju tu dh siap basuh pn..aku ckp je laa baju tu tk kering ke.. tak basuh lg ke.... hihihiihih. kalu bule seminggu tu dia nk pakai baju angry bird tu jeee...Aku takmau lg bg dlm sminggu pakai baju tu 2 -3 kali.. kang orng kata ibu mia ni tak bli baju ke kt anak dia..asik pakai yg sama je... ngehghehgegngeh. walaupun takdak orng kata.. tp kita ibu msti laa nk yg terbaik kn utk anak kita kan...
Emm.. ok lah... apa2 pun... mia semakin membesar dan semakin cerdik...apa2 pun kerenahnya..ibu tetap sayang Mia sgtt22....Mia lah penawar hati ibu....i LOVE U Dear...

ANGRY BIRD hilang...

Assalamualaikum.....

sihat ke kome2 semua? lama ceq tak ngapdet kt sini kan.. kes malas teramat sgtt... tak dak apa nk naip...Ni nak crita ttg tajuk kt ats ni..Ptg smlm bila Mr MJ ngn Mia amik aku.. masuk je dlm keta terus Mr Mj bgtau. beg mia hilang... patut laa Mia muka takut jeee diam jee... ropenye beg hilang.. balik lenggang lenggok sehelai sepinggang takdak beg. Ya ampunnn.. mcmana pulak beg bule hilangg???? Terkejut aku...
Kisahnya Smlm pagi Mr MJ dok tnya nak bli tak uniform skolah mia.. dh dia ckp gitu aku pn ok la.. terus lee p opis educare bli baju bwk mia skali.. time tu dah 8.30 dahtime bfast dh tuk 5 yrs.. Jd aku trus laa bwk mia ke kantin skali ngn beg dia...then dh smpai kantij.. tnya teacher beg nk letak mana.. dia suh letak je kt krusi kntin tu. aku letak je la.. pastu taktau laa apa jd..
Bila tnya mia..dia ckp lepas mkn dia bwk beg ke AV room.. pastu entah dia lupa ke apa ke.. dia ckp beg dh takde..pelik laa jgk..
Teacher mia bgtau kt Mr MJ smlm.. dah cari tp tak jmpa.. haihhh pelik aku... yer laa aku paham ramai kan.. jenuh jgk nak cek setiap kelas,, dok ada berapa bnyk kelas kt skolah tu kan..
Ptg nnti balik nk tgk ada ke takde.. kalau le takde jgk beg dia tu.. mmg den nak ngamuk...dah laa ada 3 pasang baju,, towel. bedak2 .. beg tu idak lee mahal bebenor. beg murah jee pun.. tp aku sayng la. Beg jenis angry bird warna biru... dalm tu plak ada baju angry bird pink kesukaan mia.. Smlm aku saja jgk laa dok usik mia.. habis laaa mia takde baju angry bird dah la... hihihih.. Dia buat muka sedih. pastu dok pesan kt aku suh beli baju baru.. amboiiiii... sempat lg tuu.
Harap2 moga beg tu dpt balik la.. aku rasa msti missplaced kt mana2 ni.. Tp kot kalu ada budak lain terbwk balik tu.. harap2 mak budak tu tahu laa yer.. dan pulang kan balik.. kalu tak perasan hrta tu orgn pnya tak tahu laa denn nak ckp apa...