Kurma daging |
Bahan2nya:-
Daging - dicuci bersih
Rempah kurma 1 paket - Aku guna jenama Adabi
Bwang merah - dihiris nipis
Bawang putih - "
Halia - "
Empat sekawan ( bunga lawang, cengkih , buah pelaga & kulit kayu manis)
Bawang besar - belah 4
Kentang
Cili merah
Santan
Garam
Serbuk perasa
Cili padi - diketuk ( ni kalau sapa2 yg suka pedas) aku suka pedas (optional)
Cara2nya:-
Tumis bawang merah, putih dan halia dan 4 sekawan sehingga naik bau.
Masukkan rempah kurma. Biar hingga pecah minyak.
Masukkan daging .. kemudian masukkan kentang..
Kemudian masukkan santan. Masuk kan juga bawang besar dan cili merah. Biar sampai mendidih
Semua dah empuk.. Rasakan garam ..
Sedia dihidang...
Selamat mencuba........
No comments:
Post a Comment