background

Thursday, November 6, 2014

Friday, May 9, 2014

Rendang Ayam Cili Padi pedas meletuppp...

rendang ayam cili padi
Assalamualaikum.....

Ha menu ni terjadi sbb saya sgt teringin nak makan rendang ayam cili padi......jadi haritu saya pn gigih la masakkan rendang ni.. sekejap je pun masak ni.. tak susah.. blend je suma benda.. ha pastu masuk le ayam .... jd la dia...sgt puas mkn sbb pedas menyengat....Nanti rajin saya taip resipi...

Tuesday, March 11, 2014

Mee Kari

Mee Kari
Mee Kari simple mimple ni dah lama dh buat..masa mak dtg kl.... Saya buat dgn mak kt umah dikyah. Entah haritu teringin sgt nk mkn mee kari.. Kuah kari saya hanya letak ayam, fish ball , n fish cake ,sayur carrot, dan kacang panjang shj.. Kalau letak kerang lg mabeless...Kuah karinya seperti biasa la yer.. Rempah kari daging, santan. Aksesori tabur atas  msti ada tauhu @ tokua orgn kedah pnggil...daun bwng cili n bwng grg..

Spinach patties..

Spinach Patties


Spinach patties @ bergedil bayam saya buat mlm td hasil dr En MJ tag kt timeline FB saya.. Tgk ingredients semua senang aja.. so mlm td balik umah terus buat ni utk En MJ...

First ttime buat ni.. En MJ kata sedap.. heehheh so boleh la lps ni buat lg.. Makanan kesihatan ni... Nanti saya syer resipi...

Wednesday, March 5, 2014

Bihun Sup Utara...... marveleessss

Bihun sup Utara  versi ayam..
 Assalamualaikum.......

Harini nak crita ttg salah satu makanan all time feveret aku.... jeng3...bihun sup utara. Sedapnya lahaaiii bihun sup utara. Tapi  aku buat versi simple...Ini menu mlm td... Tak tau nk buat apa.... masak le bihun sup ni.
Nnati aku update resipi nya... ngantukkkk nyaaaa skang ni.....




Thursday, January 23, 2014

Nasi Minyak with Roasted Chicken

Nasi Minyak


 
Roasted Chicken
Salam.... Menu ni masak masa my birthday haritu 17 January 2014... Alhamdulillah sedap...

Wednesday, November 20, 2013

Nasi Tomato with Ayam Masak merah & Jelatah


Salam.......
Yang ini projek weekend baru ni. Dah lama benor aku tak masak nasi tomato, Jadi haritu tekak teringin pulak nak mkn ni.. Tgk bahan suma ada. 
So, jadilah nasi tomato simple ni yg aku padankan ngn ayam masak merah sama jelatah timun nenas.
Masak simple2 je. Ikutkan lg sedap kalau ada dalca. Tapi aku tak buat pn .. takde bahan..
Resipinya nnti akan dimasukkan yer. skarang ni mls..Ok cau..