background

Tuesday, March 11, 2014

Mee Kari

Mee Kari
Mee Kari simple mimple ni dah lama dh buat..masa mak dtg kl.... Saya buat dgn mak kt umah dikyah. Entah haritu teringin sgt nk mkn mee kari.. Kuah kari saya hanya letak ayam, fish ball , n fish cake ,sayur carrot, dan kacang panjang shj.. Kalau letak kerang lg mabeless...Kuah karinya seperti biasa la yer.. Rempah kari daging, santan. Aksesori tabur atas  msti ada tauhu @ tokua orgn kedah pnggil...daun bwng cili n bwng grg..

Spinach patties..

Spinach Patties


Spinach patties @ bergedil bayam saya buat mlm td hasil dr En MJ tag kt timeline FB saya.. Tgk ingredients semua senang aja.. so mlm td balik umah terus buat ni utk En MJ...

First ttime buat ni.. En MJ kata sedap.. heehheh so boleh la lps ni buat lg.. Makanan kesihatan ni... Nanti saya syer resipi...

Wednesday, March 5, 2014

Bihun Sup Utara...... marveleessss

Bihun sup Utara  versi ayam..
 Assalamualaikum.......

Harini nak crita ttg salah satu makanan all time feveret aku.... jeng3...bihun sup utara. Sedapnya lahaaiii bihun sup utara. Tapi  aku buat versi simple...Ini menu mlm td... Tak tau nk buat apa.... masak le bihun sup ni.
Nnati aku update resipi nya... ngantukkkk nyaaaa skang ni.....