background

Thursday, July 28, 2011

salam......

Salam.........

Lama nya saya tak update blog ni. Dah bersawang...
Mcm2 cerita sejak 2 menjak ni.
Yang paling kalut adalah ayah saya sakit. Mnggu lepas dia warded kt CCU Hospital Kulim.. Ayah kena heart attack. Ya Allah..tak tau laa camna nk crita perasaan aku waktu mak telefon ayah kena masuk CCU.Mlm tu jgk kami semua bertolak balik kulim. Nampak mcm keadaan ayah agak kritikal wktu tu. Mak bgtau BP ayah sgt low atas bwh......
Mcm2 insiden la yg berlaku waktu kt CCU,, bergaduh dgn nurse la, mak guard kerek la. Aku rate kan spital kulim ni 2/10.... Hospital yg sgt teruk. Nurse yg dlm CCU tu kerek nak mampus.. Tp TQ laa jgk sbb jaga ayah aku. Kalu depa tk kerek...aku pn tak kutuk..
4 Hr ayah kt CCU.. alhamdulillah, ayah makin stabil dan bule ditukarkan ke wad biasa. Syukur alhamdulillah. Alhamdulillah ALLAH bg ayah semngat. Saya tahu ayah saya sgt kuat semngatnya walau dlm keadaan apa skali pun.. Ayah cukup kuat cukup tabah melawan sakit dia.
Ayah makin stabil, hr Ahad 24 Julai ayah dah boleh discharge.
Dalam 5 hari tu, mak laa yg dok jaga ayah kt spital, sbb ayah tak bg mak balik. Jdnya aku laa yg ambil tugas mak memasak kt umah tuk anak2 adik2 kakak abang. Sambil tiap2 hari berulang alik ke hospital melwat ayah. Sgt penat sgt letih... Tp lg kesian mak,, mak lg laa letih smpai nk demam2. Tak tido sbb risaukan ayah.
Saya doakan ayah cepat sembuh, Semoga ayah dan mak dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yg baik2 sentiasa. Amin....