background

Wednesday, June 30, 2010

Excited lak aku...hahahah

Tak sabaq rasanya nak p naik bas uia beramai2 jumaat ni ke terengganu...Dah lama dh aku tak join mereka2 ni p bercuti.. ala family day.
hahahahhaah... Thanks my dear mr MJ bwk saya ngn Mia kali ini.. haha, tahun lepas p tioman dia tak bwk alasan mahal..huhh.. saya merajukkk... Ha tahun ini berani dia tak bwk lg, mau aku lari balik kg,, dok diam2 kat sana takmo balik dah sini..hahahhhahhhha. (ceh bule ka tu?? ckp bule la hahahahha)..
Baru dia p penang 5 hari aku dh rindu. Tp kan kalu aku balik kg tanpa dia tp ni dgn keizinan dia la bule plak aku tak brapa rindu kt dia... hahahhahah pelik betui laa no..Tp kalu dia takda p outstation ka msti aku yg rindu lelebihhh. citttt.
Eh apadaaaa dah melalut crita len plak dah.. rindu rinduan plak... sori nooo..Ni sbb tgh dok dgaq lagu jiwang 2 karat kumpulan spoon ni.. Memori sekuntum rindu. hahahahah

Nak p jalan sgttt excited,, tp aku malasnya nak pack barang masuk bag. Aduhhh mokcik malass!!!
Brg Mia, aku tak reti nk bwk baju budak kecik ni sket2, aku suka bwk lebih supaya in case apa2 leh tukaq2, tak la kalut. Baju aku pon sropa la. Tu yg slalu Mr MJ dok marah aku , dia nnti kata " barang mcm nk dok setahun.." hahah . Ala biaq la, ayang yg nyusun brng dlm bag,,hahah tp yg tukang ngangkat bag dia la kan... kahakahaahkahka .Mana lg teruk????. Kejam jgk aku no. Sian dia. Barang dia takpa sket ja.. orng laki la katakan, depa simple ja tambah2 Mr MJ, kalu bule ringkas seringkas ringkasnyaaa... hemmm.

ok lah.. nnti crita di hari kejadian lak no.. byeee

Tuesday, June 29, 2010

takde crita....crita anak je laa...heheh

Mia hari2 keje dia kt umah kalu tak main basikal dlm umah,
dia dok atas tilam kutip suma bearbear susun2 bntl pastu smbgn2 ngn bear,
sian lak aku nengok anak aku tu., takde kwn,, main la sorng2,,
kdng2 aku la jd mangsa dia..ajak ibu main sama,, aku pn layan jgk la dia main.,, sian nengok sbb dok ckp ngn bearbear ja,, Tp nak tegelak dgr dia sembang ngn bear2 dia ni.. mlm td..
tetiba je ckp kt spongebob,, " me gi five" dgn angkt laa kelima2 jari dia tu.... owh rupanya nak "give me 5".. Mia ni dia suka laa ckp teerbalik balik..hahha.. ibu salalu betulkan..
tp skagn mcm dh kurang ckp tebalik
dulu slalu benor ckp tebalik2 ayat..
Lagi satu suka menari n menynyi,, dulu lagu bad romance, ngn lagu saleem tu apa tah tajuk tk ingt,..pastu skang menari plak sambil nyanyi lagu yg teacher ajar guna bahasa mia la , BUnyi dia sket2 mcm ni la " daba debe... acu nailooo...zeeedabazoo...pastu ada laa lg ntah apa ntah..hahhhah smpai aku pn terikut2 dia nyanyi..
smbil dok goyang2 bdn. tngn kaki suma..
Emm ini laa anak... penyeri rumahtangga...
kalau takde anak.. sunyii sepi rasa hidup ni..
Aminn.. Harap2 dpt laa diberikan zuriat lg.. Insyaallah amin....

Monday, June 28, 2010

salam monday

saya kembali bekerja.....wink* wink*
seronok sgt bercuti 5 hari... dapat balik kulim
jumpa mak n ayah yg tersayang..hohoho
balik kg.. tp tak jln ke mana pun.just stay kt umah lepak ngn mak n ayah
mr hubby letih tak habis lg..ditambah dgn masih ada saki baki demam masa game kt penang hritu
sian jgk saya nengok dia....

Tuesday, June 22, 2010

( " )

nak balik kulim nak balik kulim
nak balik kulim nak balik kg
huhuhuhuh

1 awek 2 pakwe

Hahahahaha... nak tergelak aku pepagi td .. Apa kena mengena gelak ngn tajuk 1 awk 2 pakwe ni?
Gini., pagi tadi aku hntr la Mia ke skolah. oleh sbb dh lewat kena laa masuk pintu belakang. Dulu slalu aku pimpin tngan Mia ke kelas, tp skang ni dia dah terus berlari masuk kelas sndiri tinggai aku terhegeh2 kt blkang membawak beg skolah dia. Sblum masuk kelas besa laa kena letak kasut kt rak kasut masing2, time ni Mia dah sound aku, ib ujgn la ikut Mia pegi skolah,, owhhh sungguh ku terkejut,, ropanya anakku skang dah suka benor ke sekolah,. syukur alhamdulillah,,, makin meningkat umur dia dah makin cerdik...
Then bila dia dh masuk kelas tu aku dgr laa sora bising2 jerit2 panggil Miaaaa Miaaa miaaaa... besa la kengkwan dia.. depa ni excited bila jumpa sesama depa. Dan yg nak buat aku gelak ni,,, aku dgr laa sora kecik budak lelaki 2 orng tgh gaduh2.. Sorang ckp " Mia Asyraf,,, then sorng lg ckp Mia Luqman,,, aiii..... Pastu teacher depa pun ckp.. haiiii jgn gaduh itu Mia ibu dia lee.. nmpk tu ibu dia....LOrrrr baru aku tahu.. rupnya depa tgh gaduh 2 berebut Mia... hakhaahkahkah.. comelll jee bebudak ni... Anak dara aku tu direbut 2 pakwe ni.... hihihihihi....
Agaknya depa ni kwn baik dia la kot... lg pun mmg kt umah dia suka benor sebut nama depa2 ni.
Hari2 sebut jijah tohirah,, hakimminul, asyraf, jannah dan bnyk lg jgk laa nama... yg best budak2 ni ingt tu nama penuh kengkawan depa.... HIkhkhik ... mcm2 kan kerenah budak2... geli hati tgk.. Kadang2 terpikir jgk satu hari nk p intip apa laa anak aku tu buat sehari hari kt skolah nun..
Emm... gitu laa crita dia...

Happy Birthday Princess

Happy belated besday My Princess, Mia Hada Batrisyia bt Meor Jalallulail

Ya rabbi,,,, mcmana aku leh lupa yer nak post entry bday puteri kesayangn ku ini di belog aku ni??? adohhh.. tu laaaa kemalasan teruk sgt... Sebelum bday dia hritu dah beria2 lam kepala hotak aku ni nk post entry pasal bday dia..huhuhuu kan dah telepas...
17/06/2010 tarikh ni genap ler anak daraku yg banyak cotcet2 itu 3 tahun.. Lorrr tak sangka yer.. pejam celik2 dah 3 tahun anak aku...mcm tak sedar plak... Sekejap je masa berlalu. Hemmm, dan itu dah menandakan aku pun dah makin bertambah2 umuq la.. ceh takmo ckp dah makin tua... hohoo perasan muda lg. Masa hari bday dia tu, pas kuar office, pegi amik Mia then trus la pegi beli kek sebijik tuk Mia busyuk ni,. Cam sedih pn ada jgk sbb daddy takde. Hanya celebrate kami 3 org sahaja,, aku , Mia n acu dikyah. Takpa lah mcmana pun, janji Mia tetap suka dgn kek tu,
Hampa nak dgq mcmana Mia nyanyi lagu bday? Aku ni dok pasang lilin n nynyi la dan si Mia pun ikut sama nyanyi,,,, dan begini lah lirik2 Mia nynyi lagu happy bday, " hapy bday to u....hapy bday to u,, hapy bday to kawan kawan.. happy bday to jijah tohirah pastu tah apa bnda ke nama lg dia sebut... adoiiiiiii.. HAhahahahahah,..Lawok betui budak betuah ni,,,, ini kes dah terbiasa nynyi lagu bday kt nursery laa ni... takpe budak2 kan.... Tp yg geram nya,,orng tgh dok prepare atas meja apa yg patut takdan apa2 lagi tngn dia tu tak renti2 dok cuit kek tu .. tak sabo2 dia nk rasa.... Jenuh aku dok larang.... Em budak2 kan.. tak kisah la...
So... to my dear daughter Mia... Happy birthday to u... Semoga mia menjadi anak yg solehah, cerdik pintar, menghormati orng tua. sentiasa diberi kesihatan yg baik2 dan dirahmati Allah. Ibu sayang Mia forever... daddy too...hehe

Monday, June 21, 2010

miss him..

Saya rindu sgt kt dia.. My Mr.MJ/.. dah seminggu tak jumpa ni..
Dia skang kt penang... Emm mcm ni la tiap2 tahun.. bulan June je msti kena tinggal.. bertambah sedih sbb di hari birthday Mia... daddy takde. Mr MJ ni dia aktif sukan.. sukan apa nak tau?? TUQ OF WAR atau orng kita ni dok panggil taarik tali.. Sound mcm eleh tarik tali jaa pun... Tp kalu hampa suma tgk training team depa ni.. Ya rabbi.. pnya laa seksa... ngalahkan askar2 yg nk p berperang. Emm watever pun... takpa la.. sbb Mr MJ dah minat kan.. lgpun dpt wakil U kn.. so tak kisah lah...
Tapi saya rindu sgt .huhuuuuh.... Mia Hada Batrisyia lg laa merajuk terus.. tiap2 hari daddy call.. tp Mia tak mau ckp ngn daddy. Sejak dr daddy pegi haritu smpai laa harini daddy lom balik., Mia tak ckp2 lg ngn daddy... Daddy nk nyanyi2 lagu epi bseday kt Mia pn tak bule2... sbb Mia taknak ckp ngn daddy,, merajuk sbb daddy tinggal Mia... tak bwk mia pegi Penang. Bila tnya MIa. napa tanak ckp ngn dady.. merajuk ke?? Mia angguk2 kepala. HUHUHU ...takpe laa my dear,..nnti daddy nk balik dh ni...
Ibu miss daddy very much... Mia too... Ibu knows Mia miss daddy very much too...
ok lah.. love both of u........ mmuahh2...

HAPPY FATHERS DAY

Salam.

Happy Fathers Day buat ayah ku yg tersayang Hj. Mohd Radzi Abdullah.. terima kasih atas segala kasih syang yg ayah curahkan kt kami semua.. Segala penat lelah ayah dulu membesarkan kami. Kangah doakan ayah sentiasa dibwh lindungan NYa.. ayah sentiasa sihat. Dipanjangkan umur..Insyaallah amin...Kngah sayang ayah forever..

Tak lupa juga Happy Fathers Day to my belived hubby Mr MJ. Thanks for everything.. Ayang mendoakan semoga abg berbahagia di dunia dan akhirat.. menjadi suami dan ayah yg soleh...penyayang.. terbaikkk.....amin... I love u forever n ever..

Wednesday, June 9, 2010

Internal Audit ISO ....

Harini 9/6/10 ada internal audit ISO di ofis ku.. Semua kelam kabut dr awal2 pagi.. tak tahu laa napa kelam kabut benor... huhuhuh... Tp aku rasa sungguh sronot tahun ini, kerana aku tidak lagi perlu tuk disoal jawab oleh auditor, sbb aku tidak lagi menjadi one of the process owner tuk ISO ni.. yahooo... tp sedikit sebnyk kena laa jgk menyumbang dan menyediakan apa yg patut sbb kita ni bekerja di bwh satu bumbung.. takan nak wat tak tahu je kan.. Apa pun... all the best tuk suma process yg di ISO kan... and also to the process owner.
Nak tahu nape saya sudah tidak lg mnjadi process owner,, sbb saya sudah bertukar job spec. Dulu bertanggungjawab tuk handle recuritment process ,, dan recrutiment ini adalah di ISO kan. Sekarang haku diperanggungjwbkan pulak utk handle berkenaan dgn course outline or syllabus tuk cocurricular ni. Seronok jgk dgn kerja baru ni.. Kira ok laa jgk.. Sbb lain benor dgn apa yg aku buat dulu dgn yg skarang ni. Dikira mcm bnda baru jgk la tuk aku... Sgt seronottt...
Oleh yg demikian... marilah sama2 bekerja dgn hati yg gumbira maka hasilnya pn akan menggembirakan orng lain..