background

Tuesday, June 22, 2010

1 awek 2 pakwe

Hahahahaha... nak tergelak aku pepagi td .. Apa kena mengena gelak ngn tajuk 1 awk 2 pakwe ni?
Gini., pagi tadi aku hntr la Mia ke skolah. oleh sbb dh lewat kena laa masuk pintu belakang. Dulu slalu aku pimpin tngan Mia ke kelas, tp skang ni dia dah terus berlari masuk kelas sndiri tinggai aku terhegeh2 kt blkang membawak beg skolah dia. Sblum masuk kelas besa laa kena letak kasut kt rak kasut masing2, time ni Mia dah sound aku, ib ujgn la ikut Mia pegi skolah,, owhhh sungguh ku terkejut,, ropanya anakku skang dah suka benor ke sekolah,. syukur alhamdulillah,,, makin meningkat umur dia dah makin cerdik...
Then bila dia dh masuk kelas tu aku dgr laa sora bising2 jerit2 panggil Miaaaa Miaaa miaaaa... besa la kengkwan dia.. depa ni excited bila jumpa sesama depa. Dan yg nak buat aku gelak ni,,, aku dgr laa sora kecik budak lelaki 2 orng tgh gaduh2.. Sorang ckp " Mia Asyraf,,, then sorng lg ckp Mia Luqman,,, aiii..... Pastu teacher depa pun ckp.. haiiii jgn gaduh itu Mia ibu dia lee.. nmpk tu ibu dia....LOrrrr baru aku tahu.. rupnya depa tgh gaduh 2 berebut Mia... hakhaahkahkah.. comelll jee bebudak ni... Anak dara aku tu direbut 2 pakwe ni.... hihihihihi....
Agaknya depa ni kwn baik dia la kot... lg pun mmg kt umah dia suka benor sebut nama depa2 ni.
Hari2 sebut jijah tohirah,, hakimminul, asyraf, jannah dan bnyk lg jgk laa nama... yg best budak2 ni ingt tu nama penuh kengkawan depa.... HIkhkhik ... mcm2 kan kerenah budak2... geli hati tgk.. Kadang2 terpikir jgk satu hari nk p intip apa laa anak aku tu buat sehari hari kt skolah nun..
Emm... gitu laa crita dia...

3 comments:

  1. Haaa... Mia Luqman.... adakah Luqman itu Luqman anakku.... ei, Luqman, jgn di ngorat dak Mia yang comey tuh. bapak dia garang la....

    ReplyDelete
  2. hehehehe...omak luqman pun garang gak heheh...tu dia..kecik2 udah ada 2 org rebut udah beso camno tu..si khaty plak minat org yg lebih dewasa heheh mcm2 bebudak ni

    ReplyDelete
  3. cikchibi.... aha Luqman itu adalah Luqman anak teruna cikchibi lerrrr..... hehhehehehe... lawok depa ni... kecik2 ngorat takpo.. besaq2 ja takleh ngorat,..hahahha.... bapak dia garang2 kucing...kuikuikui


    haaa kak yani...tu tak tahu lagi tu jannah lak camno.. sapo lak rebut jannah...hahahha
    khaty dh cop abg danial dia kan..hahah

    ReplyDelete