background

Monday, January 31, 2011

mia warded

Masa 17 january tu la , ank kesyng aku tu. Mia hada batrisyia warded kat Tawakal.
Kisahnya. Pd mulanya hr rabu mnggu sebelum tu masa amik kt skolah bdan dia dh panas2.. Mlm tu dia terbarign ja.
Esok tu aku bwk ke klinik, tp dia ni jenis degil tahap apa aku pn tak tau... pnya laa susah gila nk mkn ubat..jd ubat yg masuk dlm bdn dia tu ada laa beberapa titik kot... dah puas mcm2 cara aku buat suma tak berhasil.
Demam pun meleret laa tak mo lega2.. 17 January hr besday aku tu la.. aku tgk mia makin lemah je.. Ahh sudah,,, aku dh mula risau dah ni.. daddy masih bule relaks. Nak tak nak aku bgtau daddy dia kita kena jgk bwk mia ke spital dan warded kan dia. Nasib baik daddy pun ok.. Kul 2 pm terus gerak ke Tawakal spital kt Jln pahang nun.. jmpa doc,.. dan mmg doc kata kena warded jgk.. kalu dia tak bg pn aku minta kan jgk.. sbb aku tak tahu dh mcmana cara nk bg dia mkn ubat.. kalu biar mau melarat lg teruk sakit dia kan.


Lepas jmpa doc,, uruskan segala hal nak admit. Dah settle dorng ni hntr la ke wad pediatric.. wahhhh sungguh best wad kt tawakal ni.. tambah2 spital baru lak tu.. Selesa sgt, dan yg paling best ada TVmasing2... takdo laa den boring menunggu. Hari2 layan kartun ngn Mia...
Tp sian bila anak masuk wad ni satu je la... kena cucuk kt tngn utk drip tu... huiiiii melalak2 laaa si Mia masa nurse2 tgh dok proses nk cucuk dia tu. Aku tak dibenarkan masuk.. so tnggu laa kt luaq bilik tu.. smbil dgr sora mia menjerit2 pnggil Ibuuuuu!!!!!! ibuu!!!.. huhuhu sungguh tak menahan hati ibu ini dgr anak melalak2 pastu dok terbnyng nurse ramai2 dok pegangn dia...huhu.. tp relakan aja la.. demi tuk kebaikan dia.

Mia ni demam sbb infection kahak bnyk . Sbb tu mlm je demam.. siang ok sket2,, tib amlm jee demam.. Doc ckp amikmasa sket sbb infection. Dia jgk dah hampir2 nak kena asthma.
HUhuhuhuh... sbb paling utama dia leh jd mcm ni tau sbb apa.. SBB daddy si perokok tegar itu la antara punca utama Mia nk dpt semput.
Jd moga daddy amik iktibar dr kejadian 2 yg berlaku ni.. insaflah wahai perokok semua yerr.. sayangilah keluarga anda.. kalau anda tak sayang bini anda.. sayangilah anak anda.. hahahahahha bule tak ayat mcm ni..

Masuk hr isnin,, jumaat ptg baru laa leh kuar....ALHAMDULILLAH skarang mia dah sihat sepenuhnya. Harap2 moga anak Ibu sentiasa sihat dan dilindungi dr semua penyakit yg memudaratkan.



happy belated besday Syuhada!!!



Uhuhk uhuk...
Dah lepas lama dah besday saya..
17 January 2011 hritu.
Tp hrini baru nk tulis dalam blog..
Tau sbb apa..

Tnngu entry satu lg.....


Monday, January 10, 2011

menu2 weekend

Ehehehehe.....
dimulakan dgn gelak ..hahah sbb takdak gambaq...
hanya penceritaan sahaja.. jgn maraaa naaaa...

Weekend kemarin ni.. sabtu.. aku dok ngn Mia je.. sbb daddy work..
Jadi kisah nak masak ni sgt laa buntu bila Encik hubby tu takdak... aku baru prasan, bila dia takdak kt umah, mood aku cam malas2 nk masak pastu jenuh dok pikiaq. Dan hritu , aku masak ni je:-
1) Ikan sardin sambal
2) Ayam masak kicap
3) Sup Sayur bayam merah
4) Sambal belacan dan ulam timun + peria katak


Hari Ahad smlm, berkobar2 sket mood sbb daddy ada.. ahaha..gedikskan,
Masak ni ja:-
1) Siakap berlada (pedas bedengung orng kedah kata) sbb pakai cili api. Request by daddy
2) Sup ayam ( request by MIA busyukk). budak kecik ni semedangg supp. Tp skang dh pndai minta tomyam.
3) Pajeri nenas.
4) sambal belacan hri sabtu ada lg.. sambung mkn lg. En MJ suka nk ulam ngn peria katak dia tu.

Ptg... aku mengekek sorang2...
Aku wat kek coklat ja.. Tp tak berapa best sbb lupa nk bli cooking cekelat tu. Ada cekelat putih ja. Bantai je laa wat topping..
Kek ni nti aku upload gambaq..

Motip crita.. saja ..ahahhahhah mood tgh ado ni. Jadi rajin laaa aku menaip2 ni..
Perut lapaq nasi ni..
Ok cauu..

dia nangis..

Salam....

Entah kenapa laa pulak cik Mia hrini..
masa haku hntr dia kt skolah td , bila cikgu dia amik,, dah menangis pulakkk
adoiii tak penah dok mengis.. harini dia nangis
Daddy ckp , len kali ibu takyah hntr la,,
Emm mungkin kot... anak ibu laa katakan,, sikit2 ibu sikit2 ibu si Mia tu..
Pasni biar daddy je hntr Mia ye..
Ibu ni takleh sikit tgk Mia nangis..kang ibu mula la rasa tak bestt...
kt opis dok teringt MIA jaaa..
Anak ibu good kan.. takmo nangis2.. dia dah besar.. dia dha pandaiii...
hehhehheh
..IBU sayang MIA..

Monday, January 3, 2011

GiLa boring

huhuhuhhu
gila la aku hrini mai keja...
borign sgt2.// gila boring ditambh dgn mengntuk
pastu letih sbb period kot..
kalu tak mai keja.. syg laa plak cuti aku...awai2 tahun ni kena laa jaga attendance.. hah poyo
cehh.. kunun2 nk jaga sgt laa cuti awok yg ciput tu.. hahah
tgh2 tahun nnti... melambak2 hang apply cuti ..
tu lom kira cuti yg kalau aku sakit..
tp INSYAALLAH.. tahun ni pasti aku sihat selalu... takmo dah sakit2 mcm 2009 +2010..
AKU YAKIN....PASTI.. dan REDHA....
smilee selalu...hehehe ;)' ;)

HAPPY NEW YEAR

SALAM

SELAMAT TAHUN BARU 2011 SEMUA...

Lamanya aku tak update blog yg tak seberapa ini kan. mcm besa aku malas. Pastu takdak idea.
Nak letak resipi rasanya mcm2 aku masak sepnjgn cuti 3 hri lepas ni.. Tp tu laa.. dek kerana malas bebeno nak mengeluarkan kamera, nak klik 2 gambar mkanan yg aku mask.. Jd takdolah apa2 new recipe. HHahahhaha bule kan.
Cuti tak kemana pongg... Cuma on saturday Mr MJ bawk aku ngn budak bucuk tu p Sunway Piramid... dah berapa tahun aku rasa tak jejak kaki ke
Piramid ni since dah kawin la aku rasa. Dulu bujang rajin aku gie dating jln2 kt situ ngn Mr MJ tu..hohohoohoho. Besa laa bila dh kawin mood betukar laa.. tmbh2 Mr MJ.. yg semeangnya tak suka berjln2...kdng2 tension gak aku.
Korang apa cerita? mesti mcm2 programme kan cuti. Emm td baru aku perasan.. ada followers baru la kt blog aku..Tima kasih buat kak aidiena yg sudi menambah kan bilangn follower saya yg sgt ciput itu dan yg baru belaja2 nak berblog ini.. TQ very much..leh la kongsi2 crita yer.
segan tgk blog orng suma santik2... aku ni kosong ja.. tak berapa pndai lg..
wokeh... setakat ini dulu kot..
Harini sgt borign dtg opis.. sbb takdak geng.. geng suma cuti..huhuhhuhuh
wokehhhh daaaa