background

Monday, January 31, 2011

mia warded

Masa 17 january tu la , ank kesyng aku tu. Mia hada batrisyia warded kat Tawakal.
Kisahnya. Pd mulanya hr rabu mnggu sebelum tu masa amik kt skolah bdan dia dh panas2.. Mlm tu dia terbarign ja.
Esok tu aku bwk ke klinik, tp dia ni jenis degil tahap apa aku pn tak tau... pnya laa susah gila nk mkn ubat..jd ubat yg masuk dlm bdn dia tu ada laa beberapa titik kot... dah puas mcm2 cara aku buat suma tak berhasil.
Demam pun meleret laa tak mo lega2.. 17 January hr besday aku tu la.. aku tgk mia makin lemah je.. Ahh sudah,,, aku dh mula risau dah ni.. daddy masih bule relaks. Nak tak nak aku bgtau daddy dia kita kena jgk bwk mia ke spital dan warded kan dia. Nasib baik daddy pun ok.. Kul 2 pm terus gerak ke Tawakal spital kt Jln pahang nun.. jmpa doc,.. dan mmg doc kata kena warded jgk.. kalu dia tak bg pn aku minta kan jgk.. sbb aku tak tahu dh mcmana cara nk bg dia mkn ubat.. kalu biar mau melarat lg teruk sakit dia kan.


Lepas jmpa doc,, uruskan segala hal nak admit. Dah settle dorng ni hntr la ke wad pediatric.. wahhhh sungguh best wad kt tawakal ni.. tambah2 spital baru lak tu.. Selesa sgt, dan yg paling best ada TVmasing2... takdo laa den boring menunggu. Hari2 layan kartun ngn Mia...
Tp sian bila anak masuk wad ni satu je la... kena cucuk kt tngn utk drip tu... huiiiii melalak2 laaa si Mia masa nurse2 tgh dok proses nk cucuk dia tu. Aku tak dibenarkan masuk.. so tnggu laa kt luaq bilik tu.. smbil dgr sora mia menjerit2 pnggil Ibuuuuu!!!!!! ibuu!!!.. huhuhu sungguh tak menahan hati ibu ini dgr anak melalak2 pastu dok terbnyng nurse ramai2 dok pegangn dia...huhu.. tp relakan aja la.. demi tuk kebaikan dia.

Mia ni demam sbb infection kahak bnyk . Sbb tu mlm je demam.. siang ok sket2,, tib amlm jee demam.. Doc ckp amikmasa sket sbb infection. Dia jgk dah hampir2 nak kena asthma.
HUhuhuhuh... sbb paling utama dia leh jd mcm ni tau sbb apa.. SBB daddy si perokok tegar itu la antara punca utama Mia nk dpt semput.
Jd moga daddy amik iktibar dr kejadian 2 yg berlaku ni.. insaflah wahai perokok semua yerr.. sayangilah keluarga anda.. kalau anda tak sayang bini anda.. sayangilah anak anda.. hahahahahha bule tak ayat mcm ni..

Masuk hr isnin,, jumaat ptg baru laa leh kuar....ALHAMDULILLAH skarang mia dah sihat sepenuhnya. Harap2 moga anak Ibu sentiasa sihat dan dilindungi dr semua penyakit yg memudaratkan.



3 comments:

  1. ahaha
    agak2 meor sentap tak psl perokok tegar tu.
    huhuh..
    aku tak thu.

    ReplyDelete
  2. hahahha..... dia bkn baca pn blog aku ni....
    utk kebaikan jgk kan..

    ReplyDelete