background

Tuesday, April 3, 2012

1 April 2012

Assalamualaikum...

Tarikh 1/4 yang tak pernah aku lupakan. Kenapa? Harini adalah Hari Lahir arwah ayah ku yg sgt ku sayang. Masih ingt lagi.. setiap tahun tibanya tarikh ni walaupun takde celebrate apa pun, aku akan telefon ayah dan ucap selamat hari lahir ayah. dan tergelak seronok ayah bila dpt wishes.. Ayah bukan yg jenis suka nak bermajlis2 besday, cukup sekadar ucapan. Dan buat pertama kali bermula tahun ni, tiada lagi ayah utk aku telefon ucap selamat hari lahir. Rupa2nya tahun 2011 adalah harijadi terakhir ayah. walau ayah dah takdak disini... kngah tetap nak ucap selamat hari lahir buat ayah yg sgtt kngh sayangg. Semoga ayah berbahagia disana. Kngh pasti ayah cukup senang di sana , berada di bawah pohon yg rimbun dan dpt menikmati buah buahan yg sedap mcm yg telah ayah khabarkan didalam mimpi kak yong dan adik.
Kngah doakan semoga ayah ditempatkan bersama golongan orng2 yg soleh. Al-Fatihah..

Sedihnya.. hujan sudahh.....

Ok , takmo sedih2 ya. Meh nak crita pasai weekend 1 April haritu.

Weekend lepas yg bertarikh di atas ni korang buat apa?? Weekend aku tersagt la penat. Sbb apa nak tau.. Sbb aku kena jadi driver. Slalu Mr MJ yg dok bwk kalu nk p mana. Tp hritu aku yg kena bwk keta sendiri. Kisahnya,ada sepupu aku jemput ke kenduri breakfast opening kedai dia cwngn ke 6 (Kafe An Nurs) korang ada penah termkn kt kafe ni tak? kafe dia ada jgk kat The Curve. aku tak penah p pn. Ni la first time aku nak p.
Yg aku nk p ni kat Denai Alam. Aku dgn tak tahu kt mana Denai Alam tu , main pegi je. Sbb yg aku berani nya sbb ada mak, adik n akak aku ikut skali. Pagi2 dr Rawang kuar ke Puncak Alam amik kakak ku, pastu baru tolak ke Denai Alam.. tapi bule tak kami ni sesat,, tak nmpk sikit pun tulisan Denai Alam.. habis bukit jelutong aku jelajah, segala bagai pusing balik. Sbb dia bg map sgt la simple. Last2 jumpa jgk, dah masuk ke Denai Alam tu,, mencari lg pulak. Tak nmpk kedai satu pun. Denai alam ni tmpt baru. Sepupu suruh tnya pak guard, tp pak guard pun bengong jgk. Last dpt jgk direction yg betui.. At last Alhamdulillah jumpa jgk kedainya. Dah mkn apa suma, selesai. Bertolak balik laa pulak ke Puncak Alam hantar kakakku dan anak2 dia, tak singgah dh pun sbb aku nk gerak ke PJ pulak umah MIL. Jiran sbelah umah MIL ada buat kenduri kawin , tu yg kena pegi jugak. Sbb ni la mr MJ tak leh bwk aku gie Denai Alam tu, dia kena p tlg jiran kenduri kan.. Kalu tak p , apa plak kata orng kan. dulu kita kwin orng tlg. La ni time depa laa pulak kita tlg.. Mcm tu laa yer bila hidup berjiran ni.
Dlm kul 12 smpai la kt Taman Datuk Harun PJ tu. Udah melilau cari parking pulok.. Nyampah aku, situ dah la crowded, bila ada orng kawin plak, lg bertambah2 crowded. Dh smpai.. mkn2,, lepak 2 rehat2 kat umah MIL sat. solat suma..
Kul 4 pm baru tolak balik ke Sri Gombak umah adikku itu. Mlm baru la balik umah. Tu pun jadi driver jgk.. Sbb kena gi amik Mr MJ kt UIA, sbb dia tinggal motor kt UIA, then aku amik terus jalan je la.. mls nk tukar2 driver dah. Kesimpulannya hari Ahad tu, aku dok jadi driver dr pagi smpai ke mlm... tak penah aku buat lg. hahhahahahah.. Pastu mlm penat mcm orng gila.. mata layu2 aawai..Sa,pai umah terus tidoq..
heheheh sekian..

No comments:

Post a Comment