background

Thursday, December 6, 2012

Kerja @ Sarawak

Assalamualaikum....

Sihat semua?? Dah lama tak bersua kt sini kan..
Last week aku kena pegi Sarawak 4 hari 3 mlm .. 
Sungguh laa tak best..
Aku ni skang malas laa nk outstation..  Dok mikir nk tinggal kan budak busyuk sorang tu..
Mula2 dia bnyk tnya jgk.. Ibu nk p mana.. Sarawak tu kt mana? kiri ke kanan?
Hari first dia dok ngn daddy.. Hari ke 2 dn seterusnya dok ngn asyu kesyangn dia tu...
Once dh duduk ngn asyu.. dh tak mo balik pulakk..
Smpai aku balik dah pun , bila call dia pesan " ibu jgn amik mia lg"
Wahhh ibu dah separuh gila rindu kt dia.. dia pulak takmo balik.. huhuhuhuh. cian ibu..

P sarawak.. paling tak best adalah bab makan... makanan kt sana sgt laa tak kena ngn selera kita kt sememnanjung ni.. dan tak bnyk pilihan...Kalu p sarawak .. aku tringin nk rasa meekolok.. mee ni kan famous kt sana..Hari pertama smpai hr ke 3,..masih tk jmpa kedai yg mknna sedap...hingga la last day dh nk balik baru jmpa mkanan yg sedap.. baru dpt mkn mee kolok sedap.. Akusyorkan kalu korng p sarawak... pegi laa seberang sungai yg kt waterfront tu. Kalu tak silap aku tmpat tu nama dia Kg Boyan.. Kami naik sampan seberang sungai tu. Sambil tu bule beli kek lapis kt kedai dayang salhah or mira kek lapis.

Kali ni p sarawak mmg tak rasa nk jln 2 ke mana pn.. Dulu skali aku dh penah pegi.. So dr pengalam n dulu dh pegi sgt tak best.. Kali  ke 2 ni lg laa tak de mood nk jln2. Ok lahh... apa2 pun.. Ini pengalaman. Dpt jgk merasa tgk tempat orng.. bukan selalu pergi pun kan.
ok lah.. wassalam..... Meh layan gambar sekeping dua...





1 comment:

  1. wah best nya dpt jalan2 pi sarawak...susah ek cari mkn aritu suami kami kena pi keje kat sana pun mengeluh susah nak carik mkn...

    ReplyDelete