background

Wednesday, April 14, 2010

SEDIH...

Salam...

Lamanya saya tak update blog ni.. besa laa kemalsan melanda..
Ni saja nak berkongsi perasaaan saya.. Saya sedih.. Dugaan demi dugaan, ujian demi ujian yg saya terima ( bkn saya seorng tp family kami). Saya terima dugaan ini dgn redha... Saya anggap ini adalah ujian dr ALLAH utk kami, bermakna kami harus redha, sabar dan tabah menghadapinya.

Selepas aku hilang penat selama ini berulang alik ke hospital tuk menerima rawatan, nahhh satu lg tamparan hebat buat aku dn family aku terpaksa terima. Adik aku yg rapat dgn ku disahkan jgk menghadapi masalah buah pinggang seperti aku dan ayahku. Bergetar jantung aku bila terpandng keputusan darah yg dia ambil dr klinik uia..Creatinine and urea sudah melebihi tahap normal. Ini bermakna something wrong with her kidney. Skarang aku dan keluarga hanya mampu berdoa semoga masih ada jalan utk merawat kidney adikku. CUkup lah aku seorng saja didalm adik beradikku merasa dan menanggung sakit seperti ayah. Tak sanggup aku membayangkan jika adikkku harus menjalani hidup seperti aku. Apatah lagi dia masih muda, masih belum merasa kehidupan menjadi seorng ibu.. dan mungkin masih belum puas berseronok bersama kekawan. Tak sanggup jgk aku melihat emak menangisi dan bersedih memikirkan anak2nya yg kurang sihat ini.. Aku yakin yg kami pasti sembuh. kami akan sembuh sepenuhnya. Sesungguhnya aku juga redha dan sabar dalam menghadapi dugaan yg sungguh besar ini.

Ya ALLAH.. kau pulihkan lah buah pinggang kami. Lindungi lah kaum keluarga kami dr penyakit yg memudaratkan. KAU kuatkan semngat kami. KAU smbuhan lah penyakit ini..KAU panjangkan lah umur kami.. AMIN..

4 comments:

  1. salam sue..kami pun rasa apa yg awk rasa.kuatkan iman dan hati ok terima dugaan dan ujian ni dgn ati yg tabah, tenang dan redha kerna allah swt sygkan kita.kami doa yg terbaek utk kamu sekeluarga

    ReplyDelete
  2. awak, kuatkan hati ok..kami tumpang sedih ngan dugaan yg menimpa awak sekeluarga..tpi kami hanya mampu doakan semoga korg sume sihat...

    sabar ye wak...

    ReplyDelete
  3. time kasih banyak2 kawan2.... saya sayang awak semuaa.... thanks for everythingg.... mmuuaahh

    ReplyDelete
  4. syud, amek award kt blog kite ye...

    ReplyDelete