background

Monday, November 8, 2010

Hamster oh hamsterrr.

Hemmmmmm....

Haritu daddy penin kat mana nk bli hamster a.k.a tikus comei ? mia kata binatang gemuk comei. entah tang mana yg gemuk entah laa anak aku sorng tu ..

Al kisahnya.. Princess mulut mak enon tu la, entah takdak angin takdak ribut dia tiba2 dok minta kat aku nak binatang comei yg gemuk.." ibu nama apa binatng yg gemuk comei tu?? mia nak laa .. "
Hah sudah,, aku dok pikir apa menatang laa yg gemuk comei tu?? kucing ka? bukann ,, ikan ka , bukannnn" katanya.. Sambil2 dia dok baca kamus bergambar dia tu,, jumpa laa si tikus comei ni,. Ha yg ni laa ibu ni yg gemuk comei ni.,,, owhh baru ku tahu hamster ropanya..hihihihi.
Haishhh kot mana pulak laa si comei aku ni pndai nk bela pet. Kalu nak p minta kt daddy... hihihi ibu tak le gemar sgt nk membela2 ni. Dia pun dgn gigih p bgtau daddy. Daddyy plak jnji nk bli.

Esok hari,,, time balik skolah apa lagi,, budak kecik ni tuntut la apa yg dijanjikan.. Dia ni bukan bule janji... ingt smpai bila2... huhuh. Nak tak nak daddy kena la bwk. cari kt rawang mcm ampes.. tulis kedai haiwan, skali masuk sekoq hewan pun tarakkk,, mkanan hewwan melambak la. heii apadaaaaa ini kedai. Jdnya tk dpt la itu hari.. kesokan hri plak la baru kami jmpa kdai hewan . tu pun si dikyah yg ckp ada kt danau kota.. mulanya p dkt carefour wangsa maju tu. tp cam tak bnyk pilihan ja.. cam tak best ja. At last dpt la bli hamster kt kedai hewan kt danau kota tu. On d way balik.. anak aku tu betapa excitednya dia dpt hamster,,, spnjgn pejalanan tu dia dok laa tgk pastu belek2 hamster yg dok lam sngkar tu.. haishh mcm2 laa minah kecik ni.. kalu tak dh lama dah zzzzz atas riba aku. Ini takde nye aiihhh.. dia bule dok renung hamster tu ,,dlm gelap pun takpa.. hihi mcm2 anak aku ni.

Bli yg kecik2 je.. aku geli la nak pegang.. sntuh skit bule aa.. nk pegang sekoq tu geli aaa..
Mia pun sama la.. beria la nak bela.. tp daddy suh pegang takmo plak dia.. dia cuit2 menatang tu ada la. Tp yg nk tegelaknya aku,, hari esoknya.. bgun ja tidoq dia p la ngkt sngkat hmster tu ke sana ke sini... kesian aku tgk menatang tu.. terhoyong hayang .. entah2 peninn pa hamster tu dikerjakn dek si mia... kita tgk lama mana la betahan hmster tu yeee...hihih

NNti aku amik gambo hamster nnti aku tempek kt sini noo... currently gambo takdo laie... hehehheheh


okesssss laaa... sekian.

No comments:

Post a Comment