background

Thursday, August 5, 2010

kek coklat




Salam....

wah lama jgk aku tak menulis karangan kt blog aku yg tak brapa nk best ni. haku malas. ditambah dgn kerja2 di ofis yg melambak.
em entry ni nak citer kek coklat la.. Dah lama aku nk wat kek ni. Kek ni diambil recipe dr Blog Cik Mat Gebu yg famouse itu, masakan dia sgtlah menarik hati aku, tu yg wat aku suka laaa dok melawat dapur cik mat. TQ cik Mat Gebu.

Kek ni kira first trial laa aku buat.. .Hasilnya aku tak brapa puas hati. Emm cuma rasa terkurang manis sket, pastu tak brapa moist lg mybe sbb terkurang gula kot,, . Tapi tkpe,. akan ku usahakan lg,, smpai laa MR MJ puji sedap baru aku puas hati. Sbb bila dia mkn dia complen keras ngn pahit sket..huhu u... OK lah.. meh nk tunjuk gambar..
Tp aku tak pndai deco cake... ikut suka hati aku ja.. walaupun dulu blajo kat uitm ada jgk klas pastry yg kena deco cake. Tp dlm smnggu ja baljor mana laa nk leh jd champion kan.. lgpun tngn ku ni mmg bukn tgn seni, kerassss... tak pndai langsung hias menghias ni. Masak aja bule,, hias menghias fail sket...hahahha.... ok jom tgk kek aku yg tk seberapa,...

2 comments:

  1. ayu smpai skunk mmg surrender buat mosit cake
    tak pndai..
    kena ade kitchen tool jugak
    tpi klu cheesecake.
    momantai!
    senang..

    ReplyDelete
  2. yuuuuu... i tergoda laaa dgn cheesecake yuuu tu.... dgn buah2n citrus nyaaa itu..
    Pssttttt... leh bg recipe..hehhhheh
    Ini pn aku try n error je buat.

    ReplyDelete