background

Wednesday, February 17, 2010

Cuti2 Balik Kg.... Bestttttt..

Cuti raya cina.... emm mesti ramai yg menghabiskan masa tukpulang ke kg masing2 kan... maklum la selepas penat dok bekerja hari2...minggu ke minggu..bulan ke bulan.. dh dpt cuti ni...aku balik kulim...dah lama dah tak balik sejak sakit haritu... ni dah dpt peluang minta izin mr hubby ku ...dia bagi.... emm suka la aku...Kisahnya, aku balik tumpang adik aku si dik yah tu. sbb nya mr hubby takmo balik.. dgn alasan nk kemas dapur sbb nnti abah (FIL) nk buat kabinet dapur... Emm takpe la.. (balik tgk mmg dia dh kemaskan brng2 kt dapur ku itu) ok laa ... mr hubby rajin jgk.
Pagi2 buta hr ahad tu aku dah siap2 mndi suma. Kejut Mia busyuk.. susah betul si kecik ni nk bangun..jenuh jgk aku kejut dia tuk mandi.. Beg dh siap mlm td tu. Dalam kul 8 dikyah n zaidi smpai tuk amik kami 2 branak ni. Bertolak la kami ke utara tanah air... berbunga2 hatiku tak sabar nk smpai kulim...Perjalanan sungguh lancar.. keta dh tak bnyk.. sbb orng ramai yg dah balik sabtu... so takde laa kami menempuh jammed ke hapa ke...alhamdulillah.... Dalam kul 11 am lebih.. smpai laa kami kt tmn PKNK kulim...emmm seronotttt 3!!! yea yea dh smpai tmpt yg dituju... Suma ada kt umah.... tak sabaq nk tgk baby boy tu sama....
Ptg dlm kul 3 pm kami suma gerak ke Baling knduri umah Pak Ngah....waqhhhsblum tu singgah knduri umah kwn ayah n mak.... sedappnyaaaaa lauk.. msakan kg.. yg famous kt Baling nun.... apa lagi kalu bukan GUlai daging umbut pisang.... sedap tak terkata... ditambah dgn
ikan masin goreng dan kerabu umbut bayas..betui ka ni yer... ntah umbut apa ntah... ni la first time aku mkn umbut ni... ntah mcmana ntah pokok dia.. orng KG tau la...
Gerak ke umah pak ngah .... dia wat knduri kt umah baru... wowww besoooo nya umah.... sungguh selesaaa.... Lauk gulai daging umbut pisang jgk... kerabu pucuk paku +taugeh dan perut... sedapnyaaa laaa haiiiii...... Tp tak leh nk stay lama2...actually tak puas lg jmpa my sepupu kesnyngn... kak ta kak liza suma tu... Im sorry coz tak dpt spent time lelama kt sana... Insyaallah nnti bila2 k.ngah balik dok lama2 kt sana.... Mia plak dr smpai hingga la nk balik.. tak berenti2 lari sana sini... suka2 hati dia jaaa nk main .kt mana.. ikut dan dia jaa..... tu laa anakku... 6.30pm kami gerak balik kulim... Aku drive bwk mak n budak kecik 2 orng ni..... Ayah naik ngn Hadi sbb nk p knduri kwn ayah lg.....Kul 7++ smpai kulim... Itu laa crita ahad.... Senin nnti crita lain yerr... tak larat dah ni........... okk cauuuuuu.....

No comments:

Post a Comment